Речи, Изказвания

Божидар Лукарски: Заедно ще защитим по-най-достоен начин българския интерес в Европа

22.03.2014

Insert thumbИзказване на председателя на СДС Божидар Лукарски при представянето на листата на Реформаторския блок за Европейски парламент

 

Здравейте приятели!

Изключително съм развълнуван в този радостен за всички нас момент. Радан говори за кризата в доверието. Тук сега преда вас аз усещам, че такава криза няма. Доверието е изградено аз го усещам и усещам емоцията, която витае в тази зала. Убеден съм, че за всички от нас това е един от най-вълнуващите моменти. Това, че сме събрани тук заедно всички, готови да се борим, за да върнем по-добрата България, такава, каквато я изградихме в началото на демокрацията.

В същото време, че ви кажа, че този вълнуващ момент е много значим, но днес сме събрали тук, защото това сме хората, които трябва да поведем битката. Оттук нататък вълнението трябва да отстъпи на дисциплината, за да изградим доверието не само помежду си, което се вижда днес в тази зала, но и на хората, които разчитат на нас – на близките ни, на съпартийците ни, на гражданите, с които сме се събрали, за да изградим заедено новата платформа – Реформаторски блок.

Insert thumbОбръщам се към вас с молба – нека всеки един от вас, като излезе от тази зала да запази емоцията от днешния ден и да я предаде на хората, които не са днес с нас, но които ще изнесат истинската тежката битка, черната работа, за да може Реформаторския блок да представлява по най-достойния начин страната и да направи така, че да се чува думата на България в Европа. 

Аз съм сигурен, че нашата листа е най-добрата и нашите кандидати ще защитат по най-достойния начин и европейския и българския интерес.

Корман сподели кой е най-емоционалния момент за него. В моето самосъзнание като млад политик днешния момент е най-емоционален.

Говорих за емоцията и работата, която трябва да се свърши. Сега искам да изразя своята убеденост, че благодарение на вас и на вашите усилия този емоционален момент няма да е единствен за тази година. Сигурен съм, че с вашите мисли, чувства и желания и най-вече с вашата работа най-емоционалния момент ще настъпи за мен през лятото, когато в Европейския парламент аз ще се закълна под химна на Европа.

Благодаря ви и напред!


Tags: Реформаторски блок, Божидар Лукарски, СДС

Още по темата

thumb 14.09.2014

Божидар Лукарски: Само заед...

Божидар Лукарски при откриването на предизборната кампания на Рефор...

thumb 23.05.2014

Божидар Лукарски: Трябва да...

Изказване на председателя на СДС при закриването на кампанията на Р...

thumb 11.05.2014

Божидар Лукарски: Реформат...

Реформаторският блок тръгва на дълъг път и той няма да е лек,заяви ...

thumb 23.02.2014

Божидар Лукарски: Обединени...

Изказване на лидера на СДС и председател на Националния предизборен...

thumb 07.12.2013

Божидар Лукарски: Твърдо см...

Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски на първата среща н...

thumb 24.10.2013

Мафията вън! Европа в Бълга...

Ние казваме мафията вън, Европа в България, защото без европейско м...