Дончо Златев: Реформаторският блок ще защити правата и интересите на младите хора

27.03.2014

Insert thumbБургас е първият град, който Меглена Кунева посещава като водач на евролистата на Реформаторския блок. Тя даде висока оценка за икономическия напредък на града и за изградената инфраструктура, като подчерта, че това са добри примери за изпълнена цел на европейските средства, договорени от екипа й при преговорите.

Меглена Кунева призова водачите на листи на проевропейските партии на дебат за бъдещето на България в Европа преди изборите през месец май. Тя покани Томислав Дончев от ГЕРБ, Сергей Станишев от БСП, Ивайло Калфин от АБВ, както и представител на ДПС, да седнат на масата на дебатите и всеки да посочи какви, според неговата политическа сила са приоритетите на България, и как те ще се реализират през политиките на Европейския съюз.

Кунева подчерта, че увеличаването на доходите, мерките за по-висок висок стандарт на хората и енергийната независимост на страната са основни цели на Реформаторския блок и са базисни за интересите на България в Европа.За мен образованието продължава да бъде основна тема на ЕС и особено за България, допълни още тя.

Помолена да коментира кафето, което събра в Кърджали Бойко Борисов и Лютви Местан, Кунева подчерта, че политиците трябва да си говорят формално и по повод. Въпросът, който те обсъждаха, докато пиеха кафе, засяга интересите на ДПС и на ГЕРБ, но какво получават българските граждани? Това ли е начинът, по който искаме да се сформира ЦИК? Затова от Реформаторския блок настоявахме да има професионална ЦИК, за да не се стига дотук, обясни Кунева и допълни, че нарочно не се повдига въпроса за „мъртвите души“ в списъците, откъдето идва голямата манипулация на изборните резултати. 

Не можаха по-рано да предприемат действия и да не допускат да се стигна до скандал. България с това ли трябваше да влиза в евроизданията? България не е готова с органа, провеждащи изборите, нито със закона, по който се провеждат изборите, което разклаща доверието на хората, разкритикува тя управляващите, като допълни, че са пропуснали да търсят съгласие в името на националния интерес още от първия момент на разработването на Изборния кодекс, а се ползват от всякакви други хватки. Преговорите са професия – тези политици не умеят да преговарят, защото, да се връщат към начало на преговори, след вече приключила процедура, е неуспешен начин да се преговаря.

 

Дончо Златев от СДС, член на листата на Реформаторския блок, обърне внимание, че  образованието е главна тема за реформаторите. Като представители на една от най-силните структури на Реформаторския блок –  тази в Бургас, ние  ще защитим правата и интересите на младите хора, каза още Златев.

За избирателната активност на евроизборите тя каза, че не допуска да е по-висока от тази на парламентарни избори, нито се ангажира с броя евродепутати, които РБ ще има в Европарламента. Кунева обаче подчерта, че РБ се бори за максимално доверие от българския избирател и гарант, че това, което е важно за България, ще бъде важно и за ЕС.

На въпрос за партията на Бареков, тя подчерта, че политиката им е твърде еклектична и не включва европейски теми. Кунева предупреди, че очернящата кампания срещу кандидатите в листите влияе негативно на репутацията на България – проблем, който след това ще се отрази на всички български евродепутати и на уважението към гласа им, представлявайки България в ЕП.

На пресконференцията в Бургас присъстваха Тома Биков от Изпълнителния съвет на ДБГ, студентът Дончо Златев, който е в евролистата на реформаторите, общинският председател на ДБГ Живко Табаков, зам.председателят  на СДС на национално ниво Костадинов Марков, общинският председател на местните сини Константин Райков, председателят на ДСБ-Бургас Георги Митев и представители на Гражданския съвет.


Tags: МСДС, Дончо Златев

Още по темата

thumb 10.07.2018

Дончо Златев: СДС има нужда...

Изказване на Дончо Златев, председател на Инициативния комитет за в...

thumb 14.06.2018

Младежи от СДС дариха кръв ...

Председателят на Инициативния комитет за възстановяване на МСДС Дон...

thumb 22.05.2018

Младежи обсъдиха във Варна ...

Дончо Златев и Георги Спасов от работната група за възстановяване н...

thumb 30.04.2018

Младежи от СДС обсъдиха бъд...

Младежи от МСДС взеха участие в младежкия дебат "Накъде отива Европ...

thumb 18.04.2018

Дончо Златев: За младите хо...

За мен най-важно е решенията, които ще вземем за развитието на парт...

thumb 04.04.2018

Младежите от СДС създадоха ...

Идеята на младежите е подкрепил лично и Президентът (1997 -2002) Пе...

thumb 26.02.2018

Младежи организации от десн...

Участие взеха младежи от СДС от София и Бургас.

thumb 22.03.2016

Младежкото СДС предлага реф...

Убедени сме, че тази стратегия ще донесе повече позитиви, отколкото...

thumb 12.02.2015

СДС-Бургас към МОН: Провере...

Сините в Бургас алармираха за нарушения в програмата още миналата г...

thumb 30.05.2014

Дончо Златев: Няма да позво...

Интересно е, че българите, гласували в чужбина, са наредили Рефо...