Божидар Лукарски: Предстоящите избори за Европейски парламент са важни не само за Реформаторския блок, но и за цяла България

12.05.2014

Insert thumbПредстоящите избори за Европейски парламент са важни не само за Реформаторския блок, но и за цяла България. Нашите основни опоненти и най-вече БСП се стремят избирателната активност да е ниска и да внушат на хората, че тези избори не са съществени и не засягат техните интереси. Това заяви лидерът на СДС и председател на Предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски в Карлово. Подбалканския град е част от обиколката на Блока из страната, в която се включиха и председателя на БЗНС Николай Ненчев, зам.-председателя на ДБГ Найден Зеленогорски и Пламен Даракчиев от листата на РБ за ЕП.

Лукарски подчерта, че тези избори са стъпка към предсрочни парламентарни избори, защото по този начин не може да се управлява държавата. По думите му единствено програмата на РБ представлява алтернатива за България като силен съюзник на останалите страни от ЕС. Ние сме се събрали с идеята, че сме един отбор и това са първите избори, на които се явяваме заедно и те са началото на един цикъл от избори, които предстоят оттук нататък, добави той.

Синият лидер засегна и темата за Общ енергиен съюз, развивана от Реформаторския блок, който ще регулира цената на газа и ще доведе до по-ниски цени на тока и парното.

Председателят на БЗНС Николай Ненчев също отбеляза, че Реформаторския блок е най-силния отбор, който предлага най-добрите идеи сектор правосъдие  и вътрешен ред и административна реформа. Ако няма законодателство и правов ред доникъде няма да стигнем, подчерта той.

Земеделският лидер припомни мъдростта, че този свят няма да бъде разрушен от управляващите, а от тези, които стоят мълчаливо отстрани и нищо не правят. Затова сме сред вас и искаме вашето доверие, каза в заключение Ненчев.

Найден Зеленогорски говори за единството на РБ. Според него в този момент България се нуждае от стабилизация на политическия живот и нормализация на обществото. Нито един друг политически субект освен Реформаторския блок не може да се справи с тази тежка задача и той е необходим за България, подчерта той.

По рано през деня представителите на РБ посетиха храма „Успение Богородично” и поднесоха цветя на Паметника на Васил Левски.

Обиколката на Реформаторския блок продължи с посещние на град Асеновград по повод празника му. 


Tags: Божидар Лукарски, Реформаторски блок

Още по темата

thumb 18.05.2018

Божидар Лукарски в предаван...

На 19 май /събота/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участва...

thumb 19.04.2018

Има сценарий за разбиването...

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че...

thumb 10.04.2018

Участие на Божидар Лукарски...

10 април, вторник, от 19.40 часа

thumb 02.04.2018

Божидар Лукарски в ефира на...

На 3 април /вторник/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участ...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 09.02.2018

Божидар Лукарски: Не вярвам...

Не вярвам да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради Ис...

thumb 06.12.2017

Божидар Лукарски: СДС е сим...

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и бивш министър на икономиката в ка...

thumb 16.11.2017

Божидар Лукарски: Притеснен...

Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приват...

thumb 06.11.2017

Божидар Лукарски: Обединени...

Обединението на Христо Иванов не е дясно, категоричен бе председате...