Божидар Лукарски: Реформаторският блок ще постигне силен резултат на предстоящите избори

25.08.2014

Insert thumbРеформаторския блок ще постигне силен резултат на предстоящите избори, а бъдещата парламентарна група ще е единна, заяви председателят на СДС Божидар Лукарски пред журналисти във Варна. Не виждам никакъв вариант групата на Реформаторския блок да бъде разцепена по някакъв начин. Как ще изглежда тази група, зависи от българския избирател и от изборите. Аз, в качеството си на председател на постоянния предизборен щаб на Реформаторския блок съм сигурен, че ние ще бъдем фактор в управлението на България. Убеден съм, че ще влезем в Парламента с един силен резултат и ще бъдем единна група, която няма как да бъде разцепена, бе категоричен синият лидер. По думите му РБ има структури във всички общини, които вече се стягат за сериозна работа.

Реформаторският блок е дългосрочен проект и ние не искаме да сме във властта на всяка цена. Основното ни задължение е да съхраним принципите и лицето си. Нашите цели са да играем първостепенна роля в българския политически живот и след тези избори да постигнем резултат, който да ни позволява през нас да се случат промените в политическия живот, бяха категорични от Блока.

Реформаторите коментираха и казуса с увеличения капитал на „Южен поток България“ със 191 млн. лв.  Според Радан Кънев тази вноска разкрива по категоричен начин факта, че БЕХ е взел тайно заем от Газпром.

Ние сме изискали този договор, но ни беше отказан от енергийния холдинг. Със съдействието на Гражданския съвет на РБ, ние продължаваме да искаме информацията по съдебен ред. Особено тревожно е, че парите от този заем са внесени в замразения проект. За днешния пробит бюджет 200 000 млн. са сериозна сума. Проектът може да е замразен, но грабежът върви с пълна сила. Надяваме се прокуратурата да се ангажира сериозно с тази тема, каза още Кънев. От Блока призоваха вицепремиера Екатерина Захариева да изпълни обещанието си и да не чака съдебното решение, а да разкрие всички факти и подробности за проекта „Южен поток“.

Найден Зеленогорски отбеляза, че на Разширен Граждански съвет на Блока на 30 август в столицата ще бъдат одобрени водачите и партийните листи за предсрочните избори. По думите му, за да постигне РБ добър резултат на изборите, е важно водачите на листи да са хора, на които обществото има доверие. За нас не е първостепенно от коя партия ще са те. Ние сме постигнали баланс и ще издигнем за водачи хора, които се подкрепят от избирателите, без значение от коя партия са, бе категоричен той.

На пресконференцията стана ясно, че председателят на Реформаторския блок ще бъде избран на Национален конгрес на блока на 13 септември. На конгреса на Реформаторския блок ще се избере и Националният граждански съвет, който ще се състои от 25 непартийни представители. Очаква се на самия конгрес да присъстват около 1000 делегати от цялата страна, като това ще старт и на предизборната кампания на Блока.

По – рано през деня лидерите на РБ и десетки симпатизанти на Блока отдадоха почит на жертвите на комунизма като положиха цветя пред Паметника до Художествената галерия във Варна.


Tags: Божидар Лукарски

Още по темата

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 01.02.2017

Божидар Лукарски: Реформато...

Реформаторският блок (РБ) ще влезе в новия парламент, прогнозира пр...

thumb 27.03.2016

СДС предлага вътрешни избор...

Според Лукарски има време и средства за такива избори

thumb 21.10.2015

Текстовете на наградените е...

thumb 08.07.2015

Божидар Лукарски: Всяка реф...

Всяка реформа се прави с общи усилия и консенсус, затова моят апел,...

thumb 21.02.2015

Божидар Лукарски: Стабилнос...

Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС във връзка с оце...

thumb 19.11.2014

Божидар Лукарски: Не смятам...

Интервю за БНТ с министъра на икономиката и председател на СДС Бож...

thumb 07.11.2014

Божидар Лукарски: Основният...

Това заяви при встъпването си в длъжност новият министър на икономи...

thumb 30.09.2014

Реформаторският блок има р...

До пролетта Бургас имаше два отбора в „А“ група, сигурен съм, че п...

thumb 05.08.2014

НИС на СДС категорично заяв...

Декларация на Националния изпълнителен съвет на СДС