Електронни медии

Костадин Марков: Залагаме на честността, а не на простотии. Не всичко е на всяка цена

02.09.2014

Insert thumbВодачът на листата на Реформаторския блок в Бургас, Костадин Марков в специално интервю за VoxBurgas заяви, че не всичко е на всяка цена. Обеща, че кампанията му ще се основава на честността, а не на простотиите. Като основен опонент посочи БСП и ДПС. Според заместник-председателя на СДС групата на РБ в парламента ще бъде единна.

Г-н Марков, получихте подкрепата на всички коалиционни партньори в областта, това дава ли ви повод за оптимизъм и вдъхва ли ви сили преди началото на предизборната кампания?

Който и да беше водач, от която и да е партия, смятам, че беше редно да получи подкрепата на останалите коалиционни партньори. Ще ми вдъхне оптимизъм ако видя както СДС, така и останалите колеги да се включат в кампанията така както трябва. Това ще ми даде оптимизъм.

Смятате ли, че е възможно Реформаторският блок да намери сили и да вкара не един, а двама депутата? Особено при наличието на силното местно крило на Патриотичния фронт, чиито център е тук.

Основният ни противник далеч не е Патриотичният фронт, даже толкова и ги забелязвам. Основните ни противници са БСП и ДПС, а те имат достатъчно силни структури в Бургас, за да не съм краен оптимист, но считам, че е реално да говорим за две места.

Как ще коментирате нападките в медиите, че парламентарната група на РБ може да не просъществува дълго?

Със същото основание мога да коментирам, че групата на ГЕРБ няма да просъществува дълго и групата на БСП няма да просъществува дълго. Не мисля, че има сериозни основания за такова нещо. Преодоляхме изключително тежък период на преговори, на редене на листи, сигурно ще преодолеем и избор на председател, така че не виждам причини да се притеснявам за групата в парламента.

Вие бяхте водач и в предната кампания, кое ще е различно, според вас?

Ами не мисля, че ще има голяма разлика. В България от времето на Алеко и Бай Ганьо избори се правят по един и същи начин. Надявам се хората, които ще говорят реални и изпълними неща, ще се опитат да бъдат полезни да са просто повече. Иначе „байганьовския“ начин на избори го знаем как е. Дай Боже, това да бъде ограничено този път.

А вие на какво ще заложите?

На честност, на каквото сме правили във всяка една кампания. Това, за съжаление, не ни е носило успех, но няма как да кажем на хората, че ги чакат цветя и рози при положение, че имаме 9 млрд. дупка в бюджета. Включвам тук и банките, и всички други проблеми в енергетиката, в нискосъбираемостта на бюджета. Трябва да си идиот, за да обещаеш един милион работни места. Такива простотии няма как да чуете от нас. От нас ще чуете, че ще има затягане на коланите, рестрикции докато не се измъкне страната от кризата.

За финал един по-носталгичен въпрос. Ако станете депутат ще ви липсва ли работата в Община Бургас?

Всяко работно място на което съм бил ще ми липсва. Но такива емоционални изказвания нека да правя, когато приключи кампанията и се види кой къде е. Обичам си работата и нямам против и в Община Бургас да си работя. Не всичко е на всяка цена.

 

––––––––––––––––––

Кой е Костадин Марков?

Роден е на 15 ноември 1971 г. в Бургас. Завършил е Строителния техникум в града, а по-късно и Университета за строителство, архитектура и градоустройство в София /УАСГ/, специалност „Промишлено и гражданско строителство”. Магистърска степен „Строителни конструкции”. Специализирал е политически мениджмънт в НБУ.

През 2009 г. е избран за председател на Областен съвет на СДС в Бургас. На XXI- вата Национална конференция на СДС през юли 2013г. е избран за заместник -председател на СДС.

Той е специалист по строителство и е водеща фигура в екипа, превърнал вечно разкопания Бургас в най-добрият град за живеене. Под негово ръководство, като зам.- кмет на града, са ремонтирани или направо изградени отново много от конфликтните кръстовища в морския град. Участвал е в реализацията на ВиК проекти, осигуряващи водоснабдяването и на най-отдалечените квартали на Бургас.


Tags: Костадин Марков

Още по темата

thumb 01.11.2017

Костадин Марков: Къде са уп...

Потопът в Бургаско бе голяма трагедия, която за пореден път показа,...

thumb 19.09.2017

Костадин Марков: Трябва да ...

Зам.-председателят на СДС Костадин Марков за бъдещето на десницата ...

thumb 19.01.2017

Костадин Марков: Ще се бори...

По отношение на РБ синият депутат каза, че Блокът е в много добра...

thumb 10.01.2017

Костадин Марков: Десницата ...

Мъчим се да накараме колегите от всички партии, които участваха в Р...

thumb 15.12.2016

Костадин Марков: СДС не се ...

СДС е 27 години в българската политика, преживяла е много победи и ...

thumb 14.12.2016

Костадин Марков: Не се бори...

„Взехме мандата, за да дадем последна възможност на ГЕРБ и управляв...

thumb 13.12.2016

Костадин Марков: Взехме ман...

Реформаторският блок взе мандата за съставяне на правителство, за д...

thumb 28.11.2016

Костадин Марков: Парламент...

В рамките на 43-то Народно събрание трябва да се направи опит за съ...

thumb 23.11.2016

Костадин Марков: Мажоритарн...

Лично аз се противопоставих още на първото внасяне в парламента, бя...

thumb 14.09.2016

Костадин Марков: Състезание...

Участие на зам.-председателят на СДС и депутат от РБ Костадин Марко...