thumb

Честито на Мария Габриел!

Избрана с най-много гласове за зам.-председател на ЕНП

thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

СДС Перник стартира отпускарския месец август с две инициативи за младите

03.08.2015

С две инициативи, насочени към младите хора, СДС стартира отпускарския месец август в Перник. На разположение в синята централа на ул. „Радомир” 1 вече се намира „свободна библиотека“, съдържаща близо 100 тома в областта на европейските политики, политиките за младите хора и местното самоуправление. Литературата е дарение от председателя на СДС Перник Христиан Даскалов, но за попълване на фонда ще се търси и подкрепата на десни фондации, европейските институции, симпатизанти.

Всеки перничанин може да посети офиса на СДС и да си вземе издание от свободната библиотека, но в замяна трябва да остави друго издание от сходна област или пък на принципа „предай-нататък“ да остави книгата в друга подобна библиотека след като я прочете.

Идеята на пернишкото ръководство на сините е всяка партия да създаде подобна свободна библиотека, като чрез книгите насърчи диалога между политическите сили и отвори партийните централи за гражданите.

Паралелно с тази инициатива, СДС Перник превърна заседателната си зала в своеобразно „co-working“ пространство, което е на разположение на младите хора от града. Залата на сините разполага с всичко необходимо за провеждането на удобен и ефективен работен процес и при желание може да се използва за организирането и провеждането на тематични срещи, работилници и презентации като част от проектите, по които работят.

Инициативата е напълно безвъзмездна, в традицията на т.нар. “co-working” офиси, представляващи общи работни пространства, които съществуват във всеки по-голям европейски общински център. Те предоставят възможност на freelance професионалисти и стартиращи предприемачи в области като информационните и комуникационни технологии и креативните индустрии да ползват споделено пространство при работата по проектите си, вместо всеки от тях да наема офис площ, конферентна зала и т.н.

В конкретния случай целта на СДС Перник е да провери интереса към създаването на постоянно, специализирано общинско co-working пространство за местната start-up общност като цялостен проект за реализация от страна на общинската администрация. Това е една от централните точки в програмата на СДС Перник – насърчаването и подпомагането на младежкото предприемачество и местната предприемаческа еко-система.

И двете инициативи очакват перничани  в рамките на работното време на СДС Перник, тъй като в следработно време традиционно в партийната централа се провеждат ежеседмичните заседания на органите на СДС и Реформаторския блок, които в момента обсъждат общите си кандидати за кметове и общински съветници в областта. Сред номинациите за кмет на Община Перник, които се обсъждат във формат РБ, е и тази на председателя на СДС Перник – Христиан Даскалов.


Още по темата

thumb 21.11.2019

Честито на Мария Габриел!

Избрана с най-много гласове за зам.-председател на ЕНП

thumb 18.11.2019

18 ноември - първият демокр...

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в ...

thumb 17.11.2019

Участие на Румен Христов в БНР

18 ноември, 12.30 часа

thumb 15.11.2019

СДС не приема за справедли...

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой бълг...

thumb 14.11.2019

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр....

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...

thumb 14.11.2019

СДС към БЛС: Не бъркайте в ...

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено с...

thumb 12.11.2019

Румен Христов: Отново предл...

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от ...

thumb 12.11.2019

Антон Койчев: Не може да си...

Изказване на зам.-председателя на групата на ГЕРБ и СДС на тържеств...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа