thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

thumb

Румен Христов: Отново предлагаме намаляване на данък дивидент

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от сумата, на която са се осигурявали майките, преди ...

Регионална политика

Министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски посети Кюстендил и даде рамо на кандидата за кмет Петър Паунов

24.09.2015


Insert thumb

Лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски посети Кюстендил и проведе среща с жители на града. На нея присъства и кметът на общината Петър Паунов.
Пред хората от Кюстендил, Божидар Лукарски безапелационно даде своята лична и подкрепата на Съюза на демократичните сили за предстоящата предизборна битка, на един от най-успешните сини кметове, Петър Паунов, в която той влиза за нов кметски мандат .


Insert thumb

На пресконференция, по-късно, министър Лукарски представи темите на дискусията и разговорите, с жителите на града. „Говорихме конкретно за европейските програми и в частност европейското финансиране по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, доколко ние като правителство може да направим опити през еврокомисията да променим този нисък процент на съфинансиране, който е за Югозападния регион”, каза министър Лукарски.
Идеята е да бъдат предложени на Брюксел бонуси за региона, както и съответно финансиране, чрез бързи и нисколихвени кредити. Бонусите ще представляват допълнително точкуване на проекти, излизащи от Югозападния регион.

На срещата са представени и приоритетите на правителството, свързани с региона и отраслите които биха могли да се развиват, ресторантьорството и туризма.
Конкретно за Кюстендил министър Лукарски посочи, че за в бъдеще може да се говори за създаване на индустриални зони, към които да се насочи инвестиционният интерес. По подобен начин са реализирани зони в близост до София и Русе.

„Не виждам защо Кюстендил, който е близо до две граници, да не може да бъде притегателен център за такъв вид инвестиции. Говоря за машиностроене, производство на компоненти за автомобилната индустрия и други”, допълни министър Лукарски .

Той коментира накратко и ситуацията във ВМЗ – Сопот, като обобщи, че не става въпрос за протести на работници по отношение на новото ръководство, няма и притеснение сред работниците. „Има притеснение на определени хора, които се опитват да се месят в кадровата политика на министерството. Кадровата политика за това и отговорността за кадровата политика носи само принципалът на ВМЗ – Сопот, в лицето на министерство на икономиката. Благодарение на сегашния изпълнителен директор разширяваме производството и имаме глад за кадри, имаме поръчки за години напред”, допълни министър Лукарски . Той посочи, че намерението му е ВМЗ да не се обявява за приватизация .  

Източник: http://www.focus-news.net/news/2015/09/24/2123189/ministarat-na-ikonomikata-i-predsedatel-na-sds-bozhidar-lukarski-provede-sreshta-s-grazhdani-na-kyustendil.html

 

Insert thumb   Insert thumb  Insert thumb


Tags: Божидар Лукарски

Още по темата

thumb 18.05.2018

Божидар Лукарски в предаван...

На 19 май /събота/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участва...

thumb 19.04.2018

Има сценарий за разбиването...

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че...

thumb 10.04.2018

Участие на Божидар Лукарски...

10 април, вторник, от 19.40 часа

thumb 02.04.2018

Божидар Лукарски в ефира на...

На 3 април /вторник/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участ...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 22.03.2018

Участие на Божидар Лукарски...

На 23 март от 07.40ч. председателят на СДС Божидар Лукарски ще учас...

thumb 09.02.2018

Божидар Лукарски: Не вярвам...

Не вярвам да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради Ис...

thumb 06.12.2017

Божидар Лукарски: СДС е сим...

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и бивш министър на икономиката в ка...

thumb 16.11.2017

Божидар Лукарски: Притеснен...

Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приват...

thumb 06.11.2017

Божидар Лукарски: Обединени...

Обединението на Христо Иванов не е дясно, категоричен бе председате...