thumb

Румен Христов: Тенденцията в СДС е да се търси обединение на идейна основа

Има няколко тенденции, но преобладаващата е да се търси обединение вдясно на идейна основа

thumb

Румен Христов: Имаме опит с потушаването на кризи, в такива тежки моменти СДС е играл винаги важна роля

В такъв критичен момент има нужда отново от знанието, моженето, самочувствието, на партия, която се е справяла с дост...

Румен Христов: За нас големият фокус са местните избори догодина

27.07.2018

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се срещне с местната структура на партията. На брифинг пред медиите той съобщи, че подобни работни срещи по места ще продължат. „Защото целта е възраждането на СДС“, каза Христов.

Заедно започваме работа за възраждането на СДС и отвоюване отново мястото на партията, като автентичната дясна партия, заяви. Смятам, че не само славната история, която има СДС, не само идеологията която изповядва, не само това, което направи през годините за България, но и това което трябва да се направи за бъдеще изисква от нас да намерим отново подход към нашите избиратели. Това няма да стане само с послания и политики, каквито липсваха за съжаление през последните няколко години, и това беше може би причината да се поиска промяна в ръководството на Съюза на демократичните сили.  Много тежка работа предстои и аз много разчитам на местните структури, защото СДС за разлика от други десни формации е партията с най-много местни структури, партията с най-много общински съветници и общински кметове. За нас големият фокус през следващата година и половина са местните избори. Те за изключително важни, започваме работа от сега и се надяваме да постигнем добър резултат, защото практиката показва, че там където имаме представителство в местната власт под форма на повече съветници и кметове, получаваме добри резултати и на други избори. 

Съюзът на демократичните сили е демократична формация и много държа това да се запази, заяви Румен Христов. Аз съм против едноличните решения, затова ние ще спазим процедурата, а процедурата е получаване на мандат от Националния съвет, водене на преговори, рамка за водене на преговори, връщане отново в Националния съвет, обсъждане  и вземане на окончателно решение как ще се явим на изборите. Няма да скрия, че има и един малък процент в рамките на СДС, които предпочитат самостоятелно явяване, дали ще се стигне до такова пак казвам, това ще се вземе като решение от събрание на Националния съвет на СДС.  В понеделник имаме първи национален съвет на новото ръководство, след който предстои пресконференция на интересна тема: „Десният прочит на лявата визия на България“, представена от БСП. Мисля, че съвсем основателно СДС е определил още от самото начало като свой основен опонент БСП предвид на това, че идеологически се различаваме и нашите ценности и политики са коренно различни. В тази връзка ще коментирам и тяхната визия за България.

Относно врачанската структура на СДС, Румен Христов каза, че тя е много сериозна , постига добри резултати, особено на последните и на предходните парламентарни избори. Много се надявам на местните избори да се представим по-добре отколкото на предишните. Имам тази амбиция, навсякъде да се представим по- добре отколкото сме се представяли досега, хората по-места също имат тази амбиция и ще получат категоричната подкрепа на Националното ръководство и на председателя на партията за едно добро представяне.


Tags: СДС, Румен Христов, избори

Още по темата

thumb 14.11.2018

Участие на Румен Христов в ...

Сряда, 14 ноември

thumb 13.11.2018

Медийни участия на Румен Хр...

Радио "Фокус" от 17.10 часа и в предаването "Денят на живо" по теле...

thumb 11.11.2018

Румен Христов: СДС трябва д...

СДС провежда теоретична Национална конференция

thumb 09.11.2018

Румен Христов и Манфред Веб...

Среща на летището в Хелзинки

thumb 06.11.2018

Румен Христов: На 11 ноемвр...

С този бюджет не може да се говори за реформи, категоричен беше Рум...

thumb 29.10.2018

Румен Христов в Пазарджик: ...

В Пазарджик се проведе областна отчетно-изборна конференция на парт...

thumb 26.10.2018

Румен Христов в Габрово: Ли...

„Габрово е опразнен град”, разкритикува Румен Христов и допълни, че...

thumb 25.10.2018

Участие на Румен Христов в ...

25 октомври, четвъртък, от 20.00 часа

thumb 25.10.2018

Румен Христов:Държавата тря...

Има предвидени 0,5% дефицит. Тези 500 млн. не трябваше да се залага...

thumb 24.10.2018

Участие на Румен Христов в ...

25 октомври, четвъртък, от 7.15 ч