СДС: БСП да преработи визията си в посока по-малко популизъм и политическо лицемерие

10.08.2018

ПОЗИЦИЯ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

Само няколко седмици след представянето на „Визия за България“ на БСП, актуалните в последните дни събития илюстрираха разминаването между заявените позиции на социалистите и реалните действия на техни високопоставени кадри.

Топлите връзки между общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и Димитър Желязков, както и съвместната работа на последния с бивш полицейски шеф в охранителната фирма „Аркус“, ни провокират отново да заявим позиция относно искането на  БСП за „възстановяване на ролята на държавата в охраната на обществения ред и борбата с престъпността.“

Припомняме, че нашият десен отговор, който дадохме на пресконференция на 30 юли, гласи: Никой не е отменял ролята на държавата, но тя бе смачкана през 1994 г. с приемането на  Наредба № 14, която регламентира частната охранителна дейност. Бе даден златен шанс на бившите ченгета да си основат „охранителни“ фирми (над 2500), в които през годините ежегодно заетите се движат в рамките на около 200 000 охранители и генерират годишен оборот около 1,6 млрд. лв. не само от гражданите и бизнеса, които „охраняват“, но и от поръчки за охрана на важни държавни обекти за стотици млн.лева.

Парадоксално е, че именно БСП се обявява за повече държава в охраната на реда и борбата с престъпността, докато нейни  кадри задкулисно и успешно се възползват от „златния шанс“, даден им преди 24 години.

Призоваваме БСП да направи трезва преценка на създалата се ситуация и да преосмисли своята „Визия за България“. Ако документът бъде преработен в посока по-малко популизъм и политическо лицемерие, ще бъде значително по-полезен както за левите избиратели, така и за цялото общество.


Tags: БСП