thumb

Не бива да се изкушаваме от мисълта, че победата ни е сигурна - всеки глас е важен! На 26 май, с номер 12!

С номер 12 спираме министри на Жан Виденов, довели България до национална катастрофа, агенти на ДС и техните деца да...

thumb

Честит празник на духовността!

Днес празнуваме 24 май - ден на нашата просвета, култура и писменост!

thumb

Румен Христов в Смолян изрази увереност в успеха на изборите

На 26 май с бюлетина номер 12, призова председателят на синята партия

Румен Христов е в Добрич за празника на града и среща със структурите на СДС

24.09.2018

Новоизбраният председател на СДС Румен Христов пристигна днес в Добрич. Среща със структурите на демократичните сили, както в града, така и в региона, и участие в празненствата на Добрич утре са поводът той да предприеме това пътуване. В зала Европа на хотел България Румен Христов даде 30-минутна пресконференция, на която очерта основните  проблеми на Добрич - водоподаване, необходимост от обновяване на уличната мрежа, закупуване на скенер за МБАЛ, довършването на блок Добрич и обезщетение на собствениците, чийто земи са били отчуждени там, както и  рехабилитация на отсечката Тервел-граница. Като извънпарламентарна опозиция СДС не би имала възможност пряко да реши тези проблеми, но би могла да ги постави по време на срещи с отговорните институции, заяви Христов. Той подчерта, че за него от изключителна важност е проблемът с водата в Добрич, където става дума за натрупани дългове на едно търговско дружество към други търговски дружества, надхвърлящи с лихвите  9.5 млн.лв. и поисканото от президента Радев (който утре също ще посети Добрич) опрощаване на задълженията не е толкова лесно, защото касае не само задължения към държавата, а и към търговски дружества, независимо, че са държавни. Лидерът на СДС обеща да се опита да помогне за закупуването на скенер, като проведе разговор с представители на Министерството на здравеопазването. Средствата ще бъдат поискани от бюджетния излишък, уточни Румен Христов.
Пред СДС стои като задача консолидацията на партията, заяви Христов, определяйки себе си като консенсусен човек, търсещ разбирателство с всички седесари, независимо дали са гласували за него или не. Първата поставена цел е подготовката за евроизборите, които ще се проведат най-вероятно на 26 май догодина. Те ще са тежки от гледна точка нежеланието на българите да участват в тях. Процентът, който трябва да бъде преодолян за избор на евродепутат е 7%, висока бариера и СДС няма да може да се справи самостоятелно, което налага коалиране. Догодина Съюзът на демократичните сили става на 30 години, а една партия с толкова годишна история трябва винаги да е готова за избори, заяви Румен Христов. Той се похвали, че към момента СДС има най-голямо представителство в местната власт що касае кметове  и общински съветници (около 200) и целта е да се работи за удвояване на този резултат. Добрич има кмет избран от Реформаторския блок, формирование на представители на автентичната десница, с което ние търсим допирни точки и ако г-н Йорданов се кандидатира отново за кмет – ще го подкрепим, обеща лидерът на СДС. Той е млад човек и трябва да му се даде шанс да продължи това, което е започнал.
Румен Христов заяви още, че не е доволен от местните структури на СДС в цялата страна и предстои още много работа за стягане на редиците. Освен това изказа предположение, че сегашното управление няма да има пълен мандат и ще има предсрочни избори.

Източник и снимка: http://dobrudjabg.com


Tags: Добрич

Още по темата

thumb 16.10.2011

Румен Христов: Автентичната...

Румен Христов и Емануил Йорданов на предизборна среща в Добрич