СДС: Защо журналистите вършат работата на чиновниците? Оставка на директора на БАБХ!

27.09.2018

ПОЗИЦИЯ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

 

Само в рамките на няколко месеца, след кризата с животните в Странджа,  наяве излезе пореден проблем, отново свързан с Агенцията за безопасност на храните.

Бруталното посегателство срещу репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, заради склад, в който се съхраняват храни с изтекъл срок на годност, отново поставя на дневен ред въпросите:

Защо Агенцията по безопасност на храните не си върши работата, въпреки сигналите и три излъчени репортажа по темата? Ако хранителните продукти с изтекъл срок на годност бяха унищожени в екарисаж под контрола на БАБХ, нямаше да се стигне до този твърде неприятен инцидент.

Защо журналистите, с риск за здравето и живота си, трябва да вършат работа на чиновниците, а последните дори да не понасят последствия за своята безотговорност?

Ще се предприемат ли действия спрямо  ръководството на БАБХ, още повече, че премиерът от Ню Йорк лично разпореди да се намерят виновните и да бъдат наказани с цялата строгост на закона?

Трябва ли виновните да се търсят само сред нарушителите, нима безхаберните институции са по-малко отговорни за наглото посегателство?

Както след случая в Странджа, така и сега, от СДС  искаме оставката на д-р Дамян Илиев, директор на БАБХ, с мотиви : недобро управление на агенцията и липса на бързи и адекватни мерки при възникване на кризисни ситуации, които водят не само до икономически загуби, но и подлагат на риск здравето на хората.

 


Tags: оставка, БАБХ

Още по темата

thumb 31.03.2017

Божидар Лукарски: Трябва да...

Подалият оставка лидер на СДС Божидар Лукарски определи като пораже...

thumb 29.03.2017

Божидар Лукарски: Всички н...

За мен оставката е лично решение, смятам, че така се прави когато з...