Румен Христов: СДС има амбиция да организира конференция за издигането на ролята на туризма в Плевен

10.10.2018

Съюзът на демократичните сили има амбиция за организиране на конференция, посветена на издигането на ролята на туризма в Плевен. Това сподели на пресконференция в БТА днес председателят на СДС Румен Христов. Заедно с него в срещата с медиите участваха д-р Мариана Лазарова – заместник-председател на СДС и Пепо Петков – председател на Общинското ръководство на СДС в Плевен. Христов отбеляза, че Плевен трябва да наблегне на развитието на туризма, като не скри учудването си, че наличието на емблематичен паметник, като Панорамата, а и други паметници, свързани с Руско-турската война, темата не се използва достатъчно добре, за да се акумулират допълнително средства към общинския бюджет.

Също така, Румен Христов посочи, че Плевен е сред малкото големи градове в България без многофункционална спортна зала. „Знам, че изграждането на такава стартира, като със ресурсите, с които разполагаме към момента, бихме могли да повдигнем въпроса за построяването й. Ние стоим зад това начинание и ще го подкрепим и на местно, и на национално ниво“, категоричен бе лидерът на СДС. От своя страна, председателят на СДС – Плевен Пепо Петков не скри, че състоянието на спортната база в Плевен е трагично по отношение на всички спортове. „Знаете, че за стадиона имаме уверение за бъдеща модернизация, но ни беше поставено условие „Спартак“ (Плевен) да влезе в професионалния футбол. Като председател на Управителния съвет на клуба, съм се ангажирал с това. Нещата вървят в положителна посока и вярвам, че ще стане факт“, каза Петков.

Пред медиите Румен Христов коментира и предстоящите догодина избори, като изтъкна, че във фокуса на партията е явяването на местните избори. „Те са изключително важни за нас, а практиката показва, че там, където имаме добри структури, имаме и добри резултати. Факт е, че от т.нар. партии от автентичната десница СДС има най-много съветници – над 200 и най много кметове. А това ни дава самочувствието да търсим по-добра реализация на следващите избори. Ще се опитаме да удвоим резултата си и дано успеем“, каза Христов. По думите му, СДС ще излъчи своите кандидати за кметове доста преди старта на регистрацията, за да могат те да станат разпознаваеми и да изградят и представят своите екипи. Колкото до евроизборите, лидерът на партията сподели, че най-вероятно СДС ще се яви в коалиция, но разговори в тази посока все още не са водени.

Информация и снимка: plevenzapleven.bg

Tags: Румен Христов

Още по темата

thumb 26.01.2019

Председателят на СДС Румен ...

Запис на разговора в обзорното седмично предаване

thumb 26.01.2019

Румен Христов пред ТВ "Европа"

Видео с участието на 26 януари

thumb 24.01.2019

Румен Христов: Коалиция с "...

От СДС предлагат и да бъде намален броят на народните представители...

thumb 24.01.2019

Участиe на Румен Христов в БНР

24 януари, четвъртък, 12.15 часа

thumb 17.01.2019

Участие на Румен Христов в ...

17 януари, четвъртък, от 20.00 часа.

thumb 19.12.2018

Румен Христов: "Турски пото...

Според Христов проектът за АЕЦ „Белене” няма да се състои

thumb 19.12.2018

Лидерът на СДС за политичес...

Надяваме се още по време на евроизборите синьото единство да изплув...

thumb 19.12.2018

Участие на Румен Христов в ...

19 декември, сряда, от 16.20 часа.

thumb 12.12.2018

Участие на Румен Христов в ...

13 декември, 20 часа

thumb 07.12.2018

Участия на Румен Христов на...

8 декември, 9.45 ч в БНТ, в 15.15 ч. в телевизия " Европа"