thumb

Не бива да се изкушаваме от мисълта, че победата ни е сигурна - всеки глас е важен! На 26 май, с номер 12!

С номер 12 спираме министри на Жан Виденов, довели България до национална катастрофа, агенти на ДС и техните деца да...

thumb

Честит празник на духовността!

Днес празнуваме 24 май - ден на нашата просвета, култура и писменост!

thumb

Румен Христов в Смолян изрази увереност в успеха на изборите

На 26 май с бюлетина номер 12, призова председателят на синята партия

СДС: Министърът на външните работи да помисли за смяната на Ангел Димитров, като съпредседател на българо-македонската комисия

10.10.2018

ПОЗИЦИЯ НА СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

Съюзът на демократичните сили настоява МВнР да даде пълна информация за обсъжданите от смесената българо-македонска комисия идеи - да извадим Македония от списъка с български региони и да ревизираме Самуиловата държава в  учебниците по история .

Тази позиция на родната дипломация е смущаваща и по никакъв начин не защитава националните интереси на България.

Призоваваме министъра на външните работи да помисли за смяната на Ангел Димитров, като съпредседател на българо-македонската комисия по исторически и образователни въпроси, и да се обърне към доказани специалисти, с безспорна подготовка за такива значими преговори със съседна Македония, каквито са бившият посланик в Република Македония Александър Йорданов и проф. Пламен Павлов, председател на фондация „Васил Левски“.

Поведението на МВнР с нищо не показва, че България е водещата страна, в по-силна позиция, която помага на съседна Македония за нейната евроинтеграция. Като такава, нашата държава трябва да има повече самочувствие, а не примиренческо поведение при явни опити да се преиначава българската история, за да се угоди на конюнктурни интереси.

 


Tags: Самуил