Александър Йорданов възпя Васил Левски в Карлово

12.04.2019

„Васил Левски носи в себе си Закона на морала. Апостола е бил свободен, преди още народът ни да разбере и обикне свободата. Неговата идея за освобождението е радикална и смела. Левски не може да бъде партийно знаме, защото за него е имало само една партия – България.” Това заяви снощи в Карлово доц. д-р Александър Йорданов при представянето на своята книга „Патриотични уроци” в Карлово на 10 април.

Капитан първи ранг о.р. Васил Данов – член на Атлантическия съвет, прочете пред пълната с карловци зала „Васил Караиванов” откъс от патриотичния урок за Васил Левски, акцентирайки върху размислите на автора за смисъла на Освобождението според Апостола и истините за българската национална съдба.

В 38 урока известният политик и дипломат, председател на 36-то Народно събрание, доцент д-р в Българската академия на науките анализира най-важните събития в нашата и европейска история от 19 и през 20 век. „Патриотични уроци” представят българската гледна точка към тези събития и внушават родолюбието като изконна ценност на народа ни. Тълкуването на историческите факти представлява нов и различен прочит от този, който в недалечното минало е предлагала българската образователна система.

Книгата е посветена на паметта на двама достойни българи: големия писател, драматург и публицист Георги Марков и Илия Минев – несломения борец за свобода и човешки правдини.

Събитието уважиха кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков и неговият заместник Анастасия Чолакова, общински съветници, кметове на населени места, общественици, историци, много граждани.

Преди срещата с тях кандидатът за евродепутат доц. Александър Йорданов направи разходка из града на Апостола и разговаря с няколко граждани на Карлово. Видях възрожденската част на Карлово и останах очарован от промените там. Старинно Карлово е истински бисер, сподели в залата литературния историк. През последните години Карлово е станал много красив и уютен град, възхитих се обновените улици и красивите зелени зони, промените са видими и много положителни, каза още Александър Йорданов.

Източник: marica.bg


Още по темата

thumb 20.04.2019

Лидерът на СДС: Европа има ...

СДС вече формулира тезата - еврогражданин, с евродоходи. Искаме пов...

thumb 20.04.2019

Среща в Плевен на кандидати...

Понеделник, 22 април, 18.30 часа

thumb 19.04.2019

СДС: Кметът на Добрич смени...

Позиция на СДС

thumb 19.04.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 19 април, 19.30 часа

thumb 17.04.2019

Кметът на Добрич Йордан Йор...

Румен Христов даде висока оценка на работата на Йордан Йорданов и з...

thumb 17.04.2019

Румен Христов: Грешно е да ...

Платформата беше изработена и представена по един много професионал...

thumb 17.04.2019

Дончо Златев: Десните в Каз...

Няма да забравя как разби и Младежкия парламент, който по това врем...

thumb 16.04.2019

Участието на Антон Койчев в...

14 април

thumb 16.04.2019

Румен Христов: Невинните же...

Председателят на СДС, Румен Христов, почете паметта на загиналите в...

thumb 14.04.2019

Румен Христов: Нашата платф...

Пожелавам на този прекрасен отбор успех и нека да се поздравим с по...