Александър Йорданов възпя Васил Левски в Карлово

12.04.2019

„Васил Левски носи в себе си Закона на морала. Апостола е бил свободен, преди още народът ни да разбере и обикне свободата. Неговата идея за освобождението е радикална и смела. Левски не може да бъде партийно знаме, защото за него е имало само една партия – България.” Това заяви снощи в Карлово доц. д-р Александър Йорданов при представянето на своята книга „Патриотични уроци” в Карлово на 10 април.

Капитан първи ранг о.р. Васил Данов – член на Атлантическия съвет, прочете пред пълната с карловци зала „Васил Караиванов” откъс от патриотичния урок за Васил Левски, акцентирайки върху размислите на автора за смисъла на Освобождението според Апостола и истините за българската национална съдба.

В 38 урока известният политик и дипломат, председател на 36-то Народно събрание, доцент д-р в Българската академия на науките анализира най-важните събития в нашата и европейска история от 19 и през 20 век. „Патриотични уроци” представят българската гледна точка към тези събития и внушават родолюбието като изконна ценност на народа ни. Тълкуването на историческите факти представлява нов и различен прочит от този, който в недалечното минало е предлагала българската образователна система.

Книгата е посветена на паметта на двама достойни българи: големия писател, драматург и публицист Георги Марков и Илия Минев – несломения борец за свобода и човешки правдини.

Събитието уважиха кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков и неговият заместник Анастасия Чолакова, общински съветници, кметове на населени места, общественици, историци, много граждани.

Преди срещата с тях кандидатът за евродепутат доц. Александър Йорданов направи разходка из града на Апостола и разговаря с няколко граждани на Карлово. Видях възрожденската част на Карлово и останах очарован от промените там. Старинно Карлово е истински бисер, сподели в залата литературния историк. През последните години Карлово е станал много красив и уютен град, възхитих се обновените улици и красивите зелени зони, промените са видими и много положителни, каза още Александър Йорданов.

Източник: marica.bg


Още по темата

thumb 16.06.2019

Участие на Румен Христов в ...

16 юни, 18.30 часа

thumb 13.06.2019

Румен Христов: В България т...

Имаме решение на Националния съвет, което дава автономия за решение...

thumb 12.06.2019

Александър Йорданов: Българ...

Аз съм категоричен противник на реализацията на проекта АЕЦ „Белене“

thumb 12.06.2019

Участие на Румен Христов в ...

Четвъртък, 13 юни, от 8.00 часа

thumb 11.06.2019

Участие на Александър Йорда...

11 юни, от 18 часа

thumb 10.06.2019

Крие ли рискове АЕЦ "Белене...

Категоричен противник съм на строежа на АЕЦ „Белене” – без значение...

thumb 10.06.2019

Участието на Румен Христов ...

Запис на предаването

thumb 07.06.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 юни от 17.15 часа

thumb 06.06.2019

Илия Лазаров: Партията даде...

Има една потребност от възвръщане на емоцията на прехода, на ценнос...

thumb 06.06.2019

Теодор Петков: Добрите резу...

На тези ние избори срещнахме едно коректно партньорство от страна н...