thumb

Борис Кюркчиев: СДС е „велика сила”, изпратена от Бога, за да спаси България

На 9 август се навършват 110 години от рождението на Борис Костадинов Кюркчиев, възстановител, председател /1989- 199...

thumb

Златко Живков, кмет на Монтана: Реализирането на скъпи проекти не трябва да е самоцел, а да се случва с мисъл за гражданите

В ранните години научих, че най-важното е да си местен, честен и известен, и това безспорно има значение

thumb

СДС издига кандидатите си за местния вот в Бургас след електронно вътрешно допитване

Резултатите от анкетата ще бъдат обобщени на следващото събрание на общинската структура

Румен Христов: Спряхме похода на БСП към властта

03.06.2019

"За нас резултатът на тези избори е успех - спряхме похода на БСП към властта", каза още той и изрази удовлетвореност, че десницата ще запази мнозинство в ЕП. По думите му България ще даде повече десни евродепутати отколкото Холандия. Христов отчете, че СДС има потенциал постепенно да започнем да възраждаме СДС.

Insert thumb

Избраният за евродепутат Александър Йорданов каза, че 30 години след създаването си СДС показа, че е активна, истинска и има своята подкрепа в страната. Според Йорданов в Европа все повече в бъдеще ще се управлява коалиционно и в съгласие в името на добрия живот на хората в Европа.

По думите му приятната новина от изборите е, че проруските партии с афиширано поведение на симпатия към Русия са се провалили тотално. Той изтъкна още, че ГЕРБ и ВМРО заедно имат 7 евродепутати, което е с двама повече от парламентарната опозиция БСП, а останалите парламентарни партии нямат евродепутати.

Insert thumbInsert thumb

"СДС помогна да се постигне убедителна победа срещу нашия основен противник БСП", посочи Йорданов и изтъкна, че от създаването си СДС винаги е имала интерес да се победи БСП и когато не е било възможно това да направи сама, го е правила в съюз. "Сега отново влязохме в съюз за тези избори с дясноцентристка политическа партия ГЕРБ", каза Йорданов.

Той поздрави Радан Кънев, който също става евродепутат и изтъкна, че иска или не, в рамките на ЕНП ще му се налага да работи с ГЕРБ и СДС.

"Необходимо е в българската политика да няма разминаване между начина на говорене и поведение в Европа и в чужбина и начина на говорене и поведение тук", категоричен е Йорданов. По думите му това се прави, за да се удовлетворят дребни партийни партизански страсти. Александър Йорданов посочи, че ще имат добра група в ЕНП, а при ситуации, в които ще е необходимо да се прояви единство, изрази готовност да помага с натрупания опит през годините за сплотяването на групата, така че "да не ставаме за смях в Европа".

В отговор на въпрос на журналисти Румен Христов каза, че ако СДС е бил в коалиция с "Демократична България", са щели да имат двама или повече евродепутати, но били водени преговори и условията били унизителни за СДС. По думите му в политиката трябва да се постъпва рационално. Той обяви, че СДС ще работи за членство на България в Еврозоната и Шенген.

Според Владимир Кисьов СДС е успял да активизира не само твърдото си ядро, но и голяма периферия, която е била обезверена.

Илия Лазаров, главен секретар на СДС, заяви, че са получени 70 хиляди гласа, а получените 20 хиляди гласа преференции са 30% от подадените гласове за листата ГЕРБ - СДС. Той благодари за коректното партньорство с ГЕРБ. По думите му от много години СДС не е участвало в коалиция, в която така коректно са се отнасяли с нас. Заздравихме се организационно и за нас това беше много успешна кампания.


Още по темата

thumb 10.08.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 12 август, 19.30 часа.

thumb 09.08.2019

Борис Кюркчиев: СДС е „вели...

На 9 август се навършват 110 години от рождението на Борис Костадин...

thumb 07.08.2019

Златко Живков, кмет на Монт...

В ранните години научих, че най-важното е да си местен, честен и из...

thumb 07.08.2019

СДС издига кандидатите си ...

Резултатите от анкетата ще бъдат обобщени на следващото събрание на...

thumb 06.08.2019

Коалиция „Обединени за наша...

От коалицията представиха най-мащабните проекти в община Карлово

thumb 02.08.2019

Позиция на СДС във връзка с...

С ратификацията на договора от Народното събрание, с актуализацията...

thumb 31.07.2019

Д-р Антон Койчев: Полезна з...

В политиката никога не можеш да имаш успех и да спечелиш доверие, а...

thumb 31.07.2019

СДС-Бургас: Застваме зад Же...

В момента във всички регионални структури на партията текат номинац...

thumb 31.07.2019

Емил Кабаиванов: Аз съм опт...

Ние имаме решение на Националния съвет на СДС, че всяка община спор...

thumb 30.07.2019

Участие на Румен Христов в ...

31 юли, 8.30 часа