Румен Христов: Не трябва България да променя данъчната си система, когато очаква влизане в еврозоната

26.06.2019

Лидерът на СДС Румен Христов заяви в студиото на "Денят ON AIR", че не очаква в крайна сметка наистина да се гласува един лев субсидия за глас, а по-скоро чака повече дебати и да бъдат обсъдени всички предложения. По думите му обществото очаква намаляване на партийните субсидии.

"Имаме бюджет в рамките на 110 милиарда, икономиката, макар и не с такива темпове каквито очакваме, върви нагоре, така че това не е големият проблем на българското общество. Партиите трябва да имат нормални условия за своето развитие, да не бъдат зависими от външни спонсори", категоричен беше лидерът на СДС пред Bulgaria ON AIR.

По думите му обществото трябва да се замисли, че с предложеното драстично намаляване на държавната субсидия, ще изгуби многопартийната система, която е искало.

"Иначе се връща биполярният модел. Хубаво е да има разнообразие, да има възможности. Американският и английският са такива, но те са плод на 300 годишна работа. Не сме дорасли, ние сме млада демокрация, трябва да се стъпва на добрият опит в ЕС, да се намери златна среда", подчерта още лидерът на СДС. 

Румен Христов каза, че 7-8 лева би било нормално да се плаща на партиите за един получен глас, но колко да е точно, дали да има таван, какъв да е той, всичко това може да стане, но след сериозни изчисления. Христов допълни още, че се надява управляващата коалиция и партиите в парламента да постигнат консенсус.

"ГЕРБ и премиерът Борисов са показали, че могат да се вслушват в разумни предложения. Много често се тръгва в една посока, като се види, че не се приема от обществото, посоката се сменя. Могат и сега да се съобразят", заключи Румен Христов.

Лидерът на СДС коментира и предложението за диференцирано ДДС за някои стоки, което според него е популистко и не трябва България да променя данъчната си система, когато очаква влизане в еврозоната.

Гледайте видеото с целия разговор.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2019-06-24/partiynite-subsidii-ne-sa-bili-golemiyat-problem-na-balgarskoto-obshtestvoto


Още по темата

thumb 15.10.2019

Целите пред СДС на местните...

Участието на Румен Христов в телевизия "Европа"

thumb 14.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Вторник, 15 октомври, 7.40 часа

thumb 14.10.2019

Румен Христов: Софиянци ням...

Йорданка Фандъкова говори конкретно какво ще направи за софиянци, т...

thumb 13.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 14 октомври, 8.00 часа

thumb 11.10.2019

Силна подкрепа получи Йорда...

На събитието присъства и президентът Петър Стоянов

thumb 09.10.2019

Илия Лазаров: Президентът П...

Заради приноса му за присъединяването на България към ЕС Петър Стоя...

thumb 07.10.2019

Участие на Илия Лазаров в р...

7 октомври, 19.40 часа

thumb 06.10.2019

Румен Христов: Софиянци ням...

Видео с участието в "Опорни хора"

thumb 06.10.2019

Дончо Златев бе гост на тър...

В Стара Загора СДС подкрепя за нов мандат настоящия кмет Живко Тодо...

thumb 05.10.2019

СДС: Мая Манолова е кандида...

Защо БСП се крие на повечето места в България зад независими, подкр...