Местни избори

Елеонора Николова представи проучване, според което отива на балотаж

24.10.2019


Елеонора Николова призова всички хора в дясно да я подкрепят на изборите за кмет на Русе


Кандидатът за кмет на Русе Елеонора Николова от местна коалиция "Съюз на демократичните сили" (СДС, ДБГ, ССД, БНД и "Движение 21") призова хората в дясно да я подкрепят на изборите. Тя представи и социологическо проучване, извършено от "Сова Харис" в периода 21-23 октомври тази година, според което ще се яви на балотаж.
Извадката е от 570 души над 18-годишна възраст. Резултатите показват, че 41,4 процента от анкетираните със сигурност ще гласуват на местните избори, като са решили за кого. Други 24,2 на сто ще гласуват, но не са решили за кого, 18,9 процента се колебаят дали да упражнят своя вот, а 15,4 на сто заявяват, че няма да гласуват.
Тя каза още, че е на политическата сцена от 2001 година, но в такава мръсна кампания не е участвала. "И в това естествено изниква въпросcът: "Защо са толкова нервни, защо са толкова агресивни, защо са толкова кални част от кандидатите?. Изводът е един - става въпрос за много пари, които те искат на всяка цена да докопат. Става въпрос, че едрият бизнес е заложил на многото пари и на хората, през които те ще се разиграят. Аз в такава игра не играя, аз съм съдия в тази игра", заяви Елеонора Николова.
Председателят на СДС Румен Христов каза, че Николова е един подготвен и достоен кандидат и със сигурност ще бъде отново добър кмет на град Русе.
Николова съобщи, че от коалиция "Ние, Гражданите", която има само кандидати за общински съветници в Русе, са заявили, че ще я подкрепят на изборите за кмет.
Тя се обърна и към хората от десния спектър.
"Ние в момента не сме обединени и това не е поради политическа причина, а поради това, че през годините загубих приятелства, защото бях безкомпромисна, не допуснах лобизъм, не допуснах слагане на протекции, не допуснах някой да се облагодетелства за сметка на общината, което не се прощава. Но аз се обръщам към хората в дясно, а не към техните ръководители. Ние имаме шанс, уважаеми госпожи и господа. Нека да го приложим заедно, нека отново да не ни разделят хора, които имат тесни и най-вече икономически интересни. Аз ви моля за това", каза Николова.

БТА


Още по темата

thumb 12.11.2019

Румен Христов: Отново предл...

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от ...

thumb 12.11.2019

Антон Койчев: Не може да си...

Изказване на зам.-председателя на групата на ГЕРБ и СДС на тържеств...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Румен Христов: Разочарован ...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 07.11.2019

Участие на кмета на Видин Ц...

Петък, 8 ноември, 7.50 часа

thumb 07.11.2019

Румен Христов: След местнит...

Резултатите ни са по-добри от тези, които получихме в Реформаторски...