Румен Христов: Постигнахме добър резултат и сме доволни

05.11.2019

Постигнахме добър резултат и сме доволни. Имаме 10 общински кмета и сега броим селските, като тук става дума само за СДС. Имаме 193 общински съветници. С наша много сериозна подкрепа за избрани два областни кмета - във Видин и Монтана.

Това каза на пресконференция лидерът на СДС Румен Христов, който коментира отминалите местни избори. "За нас най-важното е, че десницата победи и картата е синя. Нашият партньор направи много добър резултат, но подкрепата на СДС също беше много решаваща. По наша данни в София подкрепата ни е изключително важна за избирането на Йорданка Фандъкова. За мен беше ясно от самото отначало, че сблъсъкът отново ще е политически - дясно срещу ляво. Това е причината въобще да не се колебаем да подкрепим ГЕРБ. И двете партии членуваме в ЕНП. Втората причина да подкрепим ГЕРБ, че за нас БСП не е алтернатива. На всички е ясно, че БСП води страната към кризи и нямахме никакви колебания, там където нямахме кандидат, кого да подкрепим", коментира Христов коалицията с ГЕРБ.

"Резултатите показват, че приносът на СДС в София е решаващ. Искам да благодаря на всички членове на ДСБ, които не проявиха егоизъм и гласуваха за Йорданка Фандъкова. На тези избори сме получили около 150 000 гласа и сме много горди с тези резултати", добави Илия Лазаров.

"Доказахме, че когато десницата е обединена може да побеждава. За първи път Карлово избира десен кмет още на първи тур. СДС разширява своето влияние в местната власт и това е най-важното", коментира кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

"Нашият стил не беше да водим грозна и провокативна кампания. Това беше причината да спечелим. Срещу нас се изсипаха много лъжи и помия, но ние водихме една добра кампания и обяснявахме на избирателите нашите идеи и визии за развитие на града", обяви новоизбраният кмет на столичния район "Витоша" Теодор Петков.

"Наистина срещу нас се водеше мръсна кампания. На балотажа имаше един своебразен заговор и кметовете на Демократична България спечелиха с помощта на гласуващите за Мая Манолова и БСП. На тези избори противопоставянето беше дясно-ляво и комунизъм-антикомунизъм. Искам да благодаря на всички членове на СДС и десни хора, които гласуваха за Йорданка Фандъкова", добави председателят на СДС-София д-р Антон Койчев.

Източник: Новини бг

Tags: СДС

Още по темата

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...

thumb 10.07.2018

Румен Христов: Партията тря...

Поставил съм си за основна задача да консолидирам Съюза на демократ...