Мартин Димитров и Румен Христов в Плевен

04.10.2011

Кандидатът за президент на Съюза на десните сили Румен Христов смята, че президентът на страната трябва да бъде гарант и коректив на институциите. Според него, ако президентската институция се овладее от ГЕРБ, ще се получи преяждане с власт.

 

Румен Христов – кандидат за президент на СДС: „Тази институция е важна, защото България има нужда от промяна и само човек, който е от истинската, от автентичната десница, човек от реформаторското мнозинство в България би могъл да осъществи тази промяна.”

Според Румен Христов, предприемчивите хора със свободен дух в България са над 3 милиона и те трябва да бъдат активирани да гласуват. В подкрепата си за Румен Христов лидерът на СДС Мартин Димитров призова хората да не вярват на платените социолози.

Мартин Димитров – председател на СДС: „Президентските избори са страшно важни, не гледайте платените социологии, в които ГЕРБ получават на някои места и над 100 процента. Още когато не се знаеше кандидатът на ГЕРБ, той имаше 50 процента.”

Лидерът на СДС заяви, че Румен Христов е доказал качествата си при решаването на най-критичните проблеми на България, като въвеждането на валутния борд и призова всички демократично мислещи българи да го подкрепят.


Tags: Румен Христов, Мартин Димитров, СДС