thumb

СДС издигна Елеонора Николова за кмет на Русе

В Две могили синята партия издига Драгомир Драганов

thumb

Христо Апостолов: Образователната инфраструктура ще бъде приоритет и през следващия мандат

Много често гражданите забравят какво е било и какво е в момента, но считам, че столицата се развива в много правилна...

thumb

Участие на Антон Койчев в "Свободна зона"

Вторник, 17 септември, 10 часа

XX- та Национална конференция на СДС

17.09.2011

СДС призова десницата за консолидация преди изборите. На национална конференция в София, лидерът на партията Мартин Димитров определи като единствената дясна кандидатпрезидентска двойка тази на Румен Христов и Емануил Йорданов. Христов заяви, че ще се бори за гласовете на един милион десни избиратели. След конференцията СДС проведе протестно шествие до ЦИК.
 
Сините вдигнаха знамената и излязоха на улицата заради пречките пред регистрацията на техните кандидат-кметове в Плевен и Монтана.

Мартин Димитров - председател на СДС:
- Както сме пазили 20 години демокрацията ще я пазим пак и ако трябва ще бъдем отново тук при всяко погазване на демократичните правила.

Сините обвиниха ГЕРБ и БСП в политически репресии и поискаха оставката на ЦИК.

По пътя към изборите, партията модернизира познатия си от години символ. Синият лъв от днес е различен - пораснал, по-силен и готов за битки. Лидерът на СДС вижда шанс пред десницата да предложи алтернатива на вота.

Мартин Димитров:
- Каквито и трудности да срещаме – аз ви обещавам, че това ръководство и лично аз, ще работим за консолидация на дясното пространство. Вдясно има само една кандидат-президентска двойка - Румен Христов и заедно със своето вице Емануил Йорданов.

Сините кандидати за "Дондуков" 2 очакват тежка кампания и удари с непозволени средства.

Емануил Йорданов - кандидат за вицепрезидент на Съюза на десните сили:
- Аз очаквам най-фаворизираните кандидати да избягат от предизборен дебат, защото много от тях няма да смеят да застанат срещу нас.

Румен Христов - кандидат за президент на Съюза на десните сили:
- Аз обещавам да ви представлявам достойно, с гордо вдигната глава и у нас и в чужбина. Защото не се срамувам от живота си, защото нямам никакви зависимости, защото не съм бил член на БКП.

Сините призоваха за загърбване на вътрешните интриги, защото, само ако са единни, имат шансове за успех.


Tags: Румен Христов, Мартин Димитров, Емануил Йорданов, СДС, избори, конференция