Румен Христов, кандидат за президент

Insert thumb

РУМЕН ДИМИТРОВ ХРИСТОВ

Аз съм на 55 години. Роден съм в с.Борово, община Русе. Доктор по икономика съм от Университета за световно и национално стопанство. Преподавам дисциплината "Агромаркетинг" на студенти в университетите в Пловдив и Благоевград.

Имам успешен бизнес вече над 10 години. Успоредно с това, винаги съм давал всичко от себе си да помагам за развитието на страната. Членувам в СДС от основаването му през 1990 г., където съм заместник-председател на партията, а преди това бях член на НКС. Член съм на няколко обществено-значими организации международната фондация "Св. Св. Кирил и Методий" и Швейцарската фондация за биологично земеделие.

Като икономист и доктор на науките винаги съм се старал да допринасям с опита и професионализма си за успешното развитие на страната. Бях заместник министър и министър по земеделието в три десни правителства – 1992, 1994, 1997 година. Съветвах първия демократично избран президент на България господин Жельо Желев.

През 1997 година бях избран за Главен секретар на администрацията на президента Петър Стоянов. В това си качество участвах в договарянето на два големи заема за ключови проекти в България – летище „София” и строежа на софийското метро. За свои най-големи постижения, считам това и връщането на земята на над 2 милиона българи.

Безспорно най-голямото предизвикателство в моя управленски опит беше справянето със зърнената криза, предизвикана от правителството на Жан Виденов през 1996-1997 година.

Гордея се със семейството си. Имам дъщеря - Мила, която съвсем скоро завърши ПР и комуникации. Съпругата ми Жана е юрист. Те ми дават нужната подкрепа и увереност в тази трудна битка за президент.

От теб зависи

  • На 23ти октомври да гласуваш и да не позволиш, другите да определят твоето бъдеще.
  • Да променим България, стъпка по стъпка, започвайки с президентските избори.
  • Да върнем професионализма и разума в българската политика.
  • Да подкрепиш Румен Христов и Емануил Йорданов, защото така подкрепяш разумните и опитни десни кандидати!
  • България да има нов десен президент.

 „Да променим България”

-          Като изберем президент, който да бъде истински коректив на властта и гарант за върховенството на закона

-          Като изберем президент, който ще постави на дневен ред, изработване на антикризисна програма, която да цели подпомагане на малкия и среден бизнес в условия на продължаваща криза.

-          Като изберем президент, който ще спре проекта АЕЦ „Белене”.

-          Като изберем президент, който ще постигне ясно дефиниране на енергийните интереси на България, координиране на енергийната ни политика с тази на страните-членки на ЕС и изграждането на интерконектните връзки със съседни на България страни.

-          Като изберем президент, който ще търси налагане на мораториум върху увеличението на данъците, за да дадем, възможност на хората да планират по-добре бъдещите си решения.

-          Като изберем президент, който ще търси консенсус за решителни мерки срещу монополите в България. Прозрачна и нова процедура за състава и разширяване на правомощия на Комисията за защита на потребителите и на Комисията за защита на конкуренцията.

-          Като изберем президент, който е способен да защитава българските интереси във външнополитическите отношения на страната

-          Като изберем президент, който ще направи институцията прозрачна и ефективна, като се отчита всяка година пред Народното събрание на България и пред гражданите.

Ние знаем, че за теб не е безразлично кой и как управлява България, а Румен Христов ще направи управлението по-отговорно и отчетно.

Избирайки президент, ти правиш първата стъпка към промяната!

Да изберем разумен, деен, предсказуем политик, експерт и икономист с доказан управленски опит.

Още информация за кандидат -президента можете да намерите на адрес www.rumenhristov.bg